Tech

Jövő héten jön a szuperkijelzős MacBook Air

Pletykák szerint az Apple hamarosan egy vadonatúj hordozható számítógéppel rukkol elő.

Az almás logós gyártó legutóbb tavaly áprilisban dobott piacra új MacBook Air terméket, vagyis éppen itt az ideje egy kis megújulásnak. Nyílt titok, hogy az amerikai vállalat legközelebb március 9-én, vagyis jövő hét hétfőn tart sajtórendezvényt, mely várakozások szerint elsősorban a Watch okosóráról fog szólni, de több mint valószínű, hogy itt fog bemutatkozni a legújabb MacBook Air is.

Jól értesült források szerint a 12 colos képátlójú kijelzővel szerelt vadonatúj MacBook Airnek a napokban már meg is kezdődött a sorozatgyártása, és semmi akadálya annak, hogy áprilisban a kereskedelmi forgalmazás is elstartoljon. Ez egyébként egy olyan high-end modell lesz, mely a MacBook Air szériában először vonultat fel nagyfelbontású Retina kijelzőt. Pletykák szerint a rendkívül vékony új modellről száműzik a hagyományos USB-portot és az SD-slotot, ezzel párhuzamosan pedig felbukkan az újfajta Type C USB-port, illetve egy új töltési megoldás.

A boltokban jelenleg 11 és 13 colos képátlójú kijelzővel szerelt MacBook Air modellek kaphatók, melyek felbontása 1366×768, illetve 1440×900 pixel. A kisebbik készülék 290, a nagyobbik pedig 320 ezer forintos kezdőáron vásárolható meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik