Tech

Íme 2015 legjobb tablete

Lássuk, hogy idén mely táblagépet választotta meg a legjobbnak a rangos szakmai zsűri.

A GSM Association idén is a barcelonai Mobil Világkongresszuson osztotta ki a “Global Mobile Awards” elnevezésű díjakat. A mintegy 300 piaci elemző, újságíró és egyéb szakértő úgy találta, hogy 2015-ben a Microsoft Surface Pro 3 érdemelte meg leginkább a “Best Mobile Tablet” díjat, mely termék ily módon olyan komoly riválisokat utasított maga mögé, mint például az ugyancsak nevezett Apple iPad Air 2, Google Nexus 9, Samsung Galaxy Tab S 8.4 vagy Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Érdekesség, hogy az idei díjak értelemszerűen “Global Mobile Awards 2015” névre hallgatnak, de természetesen a tavalyi esztendő legjobb készülékei zsebelik be őket.

 

A Microsoft májusban New Yorkban leplezte le a harmadik generációs Surface Pro tabletet, mely a cég szerint tökéletesen alkalmas arra, hogy “egy személyben” váltsa le az iPadeket és a hagyományos laptopokat. A windows-os újdonság vékonyabb és könnyebb lett az elődjénél, miközben nőtt a teljesítménye és a kijelzője is szebb lett. A MacBook Prónál 50 százalékkal, a 13,3 colos MacBook Airnél pedig 30 százalékkal vékonyabb Surface Pro 3 mindössze 9,1 milliméteres vastagsággal rendelkezik, az előlapját pedig egy 12 colos képátlójú érintőkijelző uralja: a 3:2 képarányú display felbontása 2160×1440 képpont. A készülék belsejében az Intel Haswell architektúrájú processzorai találhatók, vagyis azok, melyek a teljes értékű notebookokban is ott figyelnek. A Microsoft közlése szerint ez a valaha készült legvékonyabb készülék, melyben Intel Core processzor rejtőzik.

 

Említést érdemel továbbá a vadonatúj Surface Pen, a két darab 5 megapixeles és Full HD videófelvevős kamera, a frontoldali dupla hangszóró, a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség, a Mini Display port, illetve a teljes méretű USB 3.0 csatalkozó aljzat. A mindössze 800 grammos és 9 órás működési idejű Surface Pro 3 legolcsóbb modellje (i3, 4 GB, 64 GB) 799 dollárba kerül, a csúcsmodell (i7, 8 GB, 512 GB) ára pedig 1949 dollár – a kereskedelmi forgalmazás júniusban kezdődött meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik