Tech

Szuperolcsó új akciókamerától retteghet a GoPro?

Megérkezett a legfrissebb akciókamera, mely egyrészt rendkívül parányi, másrészt pedig az ára is igen kedvező.

A Xiaomi márkanevet eddig csak az okostelefon piacról ismerhettük: a kínai gyártó az elmúlt években lényegében a semmiből a világ legnagyobb smartphone gyártói közé katapultálta magát. Most pedig megérkezett a vállalat első akciókamerája, mely nem kevés borsot törhet az iparági etalonnak tekinthető GoPro orra alá.

 

A Yi Action Camera nevet kapott parányi újdonság mindössze 72 grammot nyom a mérlegen, belsejében pedig egy 16 megapixeles felbontású Sony Exmor R BSI-CMOS képérzékelő teljesít szolgálatot. A szenzor előtt egy f2,8-as fényerejű és 155 fokos nagylátószögű optika kapott helyet, a képfeldolgozásról pedig egy Ambarella A7LS processzor gondoskodik. A speciális vízálló tok révén akár 40 méteres vízmélységben is videózhatunk a készülékkel, még pedig maximum 1920×1080 pixeles felbontás (60 fps) mellett. Amennyiben beérjük 1280×720 pixellel, akkor 120 fps-t kapunk, 800×480 képpontos üzemmódban pedig nem kevesebb mint 240 fps a jutalmunk.

 

A Wi-Fi adatátvitellel és okostelefonos vezérelhetőséggel felvértezett kamera energiaellátásáról egy 1010 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik – az elkészült felvételek microSD memóriakártyán tárolhatók el. A fehér és zöld színben készülő Xiaomi Yi Action Camera egy 16 GB-os microSD kártyával együtt kerül forgalomba: Kínában 399 jüanba (18 ezer forint) kerül az alapmodell, a szelfikittel ellátott Travel Edition kivitel ára pedig 499 jüan (22 ezer forint).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik