Tech

Színes érintőkijelzővel hódít a szemrevaló Wi-Fi router

Ki mondta, hogy egy Wi-Fi routernek mindenképpen unalmas kinézetűnek kell lennie?

A TP-Link a napokban Barcelonában megrendezett Mobil Világkongresszust használta fel arra, hogy fellebbentse a fátylag legújabb hálózati termékéről. A kínai székhelyű gyártó Touch 5 nevet kapott újdonsága egyrészt egyedi külcsínje és újszerű kezelhetősége, másrészt pedig fejlett adatátviteli technológiája révén hívja fel a figyelmet magára.

A három külső antennával felvértezett vadonatúj router ívelt formát kapott, felületét pedig egyedi textúra díszíti. De ami ennél is érdekesebb, hogy felületének közepén egy 4,3 colos képátlóval rendelkező színes érintőkijelző teljesít szolgálatot, melynek révén lényegében bármilyen konfigurációs beállítás pillanatok alatt egyszerűen elvégezhető. Az persze már más kérdés, hogy ez a display mennyire lesz használatban, hiszen egy a beüzemeléskor jól beállított router általában kevés törődést igényel a hétköznapokban.

Az érintőkijelzős kezelőpanel egy dedikált chipet kapott, a készülék “főállású” Broadcom processzora pedig 1 GHz-es órajelen üzemel. A mai elvárásoknak megfelelően 802.11 a/b/g/n/ac kompatibilis TP-Link Touch 5 a 2,4 GHz-es sávban maximum 600 Mbit/s-os tempóra, az 5 GHz-es sávban pedig legfeljesebb 1300 Mbit/s-os adatátviteli sebességre képes. Azt egyelőre sajnos még nem tudni, hogy az új router pontosan mikor és milyen áron debütál majd a kereskedelmi forgalomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik