Tech

Két vadonatúj apró objektív érkezett

A Panasonic két vadonatúj mikro négyharmados Lumix G objektívvel rukkolt elő.

A Panasonic bemutatta a mikro négyharmad rendszerű Lumix G fényképezőgépek számára készült két legújabb csereobjektívét, melyeket mi a frankfurti Panasonic Convention 2015 rendezvényen néztünk meg. Ezek a H-HS030 makroobjektív 30 milliméteres gyújtótávolsággal, valamint a 42,5 milliméteres fókusztávolságú H-HS043 portréobjektív. A H-HS030 kiválóan alkalmas a makro-fényképezés szerelmesei között oly népszerű virágok, ételek, rovarok és más motívumok apró részleteinek fényképezéséhez. A második, 42,5 milliméter gyújtótávolságú H-HS043 modell elsősorban a portrékészítés esetén fokozott szerepet betöltő, a szélek menti finom defókuszáltságnak, azaz háttérelmosódásnak (bokeh) köszönhetően nyújt kiemelkedőt és kiválóan alkalmas gyengébb fényviszonyok melletti fényképezésre is.

 

A H-HS030 makroobjektív 30 milliméteres gyújtótávolsáag a 60 milliméternek felel meg teljes vagy filmes formátumú fényképezőgépek esetén, az objektív fényereje pedig f2,8. A minimális élesítési távolság csupán 10,5 cm, a megjelenítési arány 1:1, azaz az érzékelőn az apró objektumokat is a maximális képminőség megőrzése mellett életnagyságban rögzíteni képes valódi makroobjektívről van szó. Az ellenálló fém bajonettnek köszönhetően az objektív kiválóan alkalmas a terepen végzett mindennapos munkához. A speciális optikai rétegek megakadályozzák a kettős rajzolatot és a túlvilágítást, tovább növelve ezzel a fényképek minőségét. Mozgó objektumok fényképezése esetén jól jön a gyors automatikus élesítés, gyenge fényviszonyok mellett a pedig a MEGA O.I.S. optikai stabilizátor.

 

A 42,5 milliméteres gyújtótávolságú portréobjektív két kivitelben áll rendelkezésre, fekete és ezüst színben. Legnagyobb előnye az f1,7-es nagy fényerő, amelynek köszönhetően a felhasználó rendkívül kreatívan dolgozhat az élesség mélységével – portréknál és más egyéb felvételeknél könnyen elérhető a teljesen elmosódott háttér (bokeh), mi több, nagyon jól sikerült rajzolattal. A 42,5 milliméteres gyújtótávolság a 85 milliméternek felel meg teljes formátumú fényképezőgépek esetén. A POWER O.I.S. optikai stabilizátor rendkívül hatékonyan akadályozza meg a fényképezőgép exponálás közbeni rezgése okozta elmosódást, ugyanakkor azonban képes eliminálni a hosszabb és lassabb mozgást is, így alkalmas közlekedési eszközből végzett, esetleg gyenge fényviszonyok melletti fényképezésre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik