Tech

Panasonic: itt a villanófénnyes szőrszálhasogatás

A japán gyártó bemutatta legújabb szőrtelenítő megoldását, melyhez hasonló eddig még nem volt a cég kínálatában - meglestük.

A hölgyek rengeteg féle és fajta módon veszik fel a harcot a különböző testfelületeken időről időre újból megjelenő nemkívánatos szőrszálak ellen: van aki a gyakori borotválást választja, van aki gyantázza magát, és manapság egyre többen választják az IPL technológiát, mely mostantól már a Panasonic kínálatában is elérhető.

 

De pontosan miről is van szó? Nos, az IPL (Intense Pulsed Light) technológia intenzív pulzáló fénnyel, vagy más néven villanófénnyel szabadítja meg használóját a szőrszálaktól. A különleges fény hatására a növekedési fázisban lévő szőrszálak kihullanak, illetve nyugalmi fázisba kerülnek és nem növekednek tovább. Többszöri kezelés révén tartós, bár nem végleges szőrtelenítés érhető el, a visszanövő szőrszálak pedig már nem annyira láthatóak, mint a korábbi társaik.

 

A Panasonic Convention 2015 nevezetű frankfurti rendezvényen a japán cég is bemutatta első IPL epilátor megoldását, az ES-WH80 típusjelzésű készüléket. A berendezést mi is kézbe vettük, és nem magunkon, hanem egy próbababán kipróbáltuk – a demókörnyezetben abszolút nem volt gond a hatékonysággal. A Panasonic hangsúlyozta, hogy az általa kifejlesztett IPL készülék kisebb méretű a riválisok többségénél, viszont egy villanással azoknál nagyobb felületet lehet kezelni a segítségével. A Panasonic ES-WH80 piaci elérhetőségével (mikor, milyen áron) kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik