Tech

Végre Androidra is megjelent a Prezi

Mobilok közül eddig csak iPhone-on villoghattunk a magyar fejlesztésű "alternatív diavetítővel". Ennek mától vége, itt a droidos verzió.

A világon 50 millióan használnak már Prezit, azt a prezentációs szoftvert, amely legyőzte a PowerPoint által évtizede befagyasztott “egyik dia a másik után” gyakorlatot, és bátran izeg-mozog, nagyít és érzékeltet. A fejlesztők most hivatalosan is bejelentették a Prezi for Android megjelenését, amellyel mostantól bármilyen androidos eszközről hozzáférhetünk a más felületeken gyártott prezijeinkhez, és természetesen a mobil eszközeinken is előállíthatunk újakat.

Árvai Péter, a Prezi ügyvezetője szerint már jó ideje nyaggatják őket a felhasználók az Android alatt futó változatért, hiszen egfyre többen valamilyen mobil eszközzel mennek tárgyalni, előadni, és egy prezentáció kedvéért nem szívesen visznek magukkal laptopot. Így viszont a legnépszerűbb (az IDC szerint közel 80 százalékos részesedésű) mobil operációs rendszerre is elérhető klienssel egyszerűen, telefonról vagy tabletről is látványossá tehetjük mondandónkat, vagy épp gyakorolhatjuk az előadást út közben.

Az app segítségével az alábbi funkciókat használhatjuk:

  • Szinkronizálás a felhővel, mely során mindig a prezi legfrissebb változata érhető el, függetlenül attól, hogy milyen készülékkel dolgoztunk rajta utoljára.
  • Prezentálás távolból mobilról: akár 30 embert is meghívhatunk az előadásunkra, amelyet bárhonnan, az irodán kívülről is tarthatunk.
  • Hozzáférés bárhonnan, útközben is: elérhető és kereshető az összes elmentett, az online megtalálható és nyilvános, valamint a megosztott prezik.
  • Offline hozzáférés a legutoljára használt prezikhez és tanulás másoktól: az utolsó 10 telefonon megnyitot prezi letöltődik a mobilra, így elődásunkatt internetkapcsolat nélkül is gyakorolhatjuk androidos készülékünkön.

Az androidos klienst Ausztráliában tesztelték, a néhány hónapos próbaidőszak a fejlesztő szerint egyértelmű sikerrel zárult. Az iPhone és iPad eszközökre szánt kliens mellett tehát mostantól a Play Store kínálatában is megtalálható a Prezi végleges változata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik