Tech

Szülők, figyelem: itt a gyerekeknek szánt YouTube

A kifejezetten a legkisebbek számára szánt alkalmazásból minden felesleges és esetleg ártalmas sallang kikerült.

Február 23-án, vagyis jövő hét hétfőn a YouTube ki fog adni egy új alkalmazást, melynek segítségével csak és kizárólag a gyerekeknek szánt tartalmakhoz lehet hozzáférni, és amelyet minden korábbinál könnyebben kezelhetnek a gyerkőcök. A vadonatúj app első körben androidos okostelefonokon és tableteken lesz elérhető, a későbbiekben pedig várhatóan egyéb platformokat is meghódít majd magának.

Amikor a gyerekek rányomnak az új YouTube alkalmazás ikonjára, rögtön egy vadonatúj, alaposan leegyszerűsített felhasználói felület fogadja őket, melynek középső szekciójában nyolc hatalmas csempe figyel az aktuálisan éppen legnépszerűbb videókkal. Ezek felett négy kis ikon kapott helyet, melyek révén villámgyorsan hozzá lehet férni a különböző tévésorozatokhoz, zenei tartalmakhoz és oktató jellegű videókhoz, illetve keresni is lehet a legnézettebb kisfilmek között.

A kis ujjakra optimalizált, az átlagnál nagyobb kezelőszerveket felvonultató felhasználói felületről száműzték a kicsik számára nem túl releváns információkat, így például a kommenteket. A szülők örülhetnek az időzítő funkciónak: ha például beállítunk egy napi 2 órás limitet, akkor ezt túllépve már csak a megfelelő jelszó begépelését követően folytatódhat a netes videónézegetés. Az alkalmazás a jövő héten sajnos még csak az USA-ban lesz elérhető, de idővel várhatóan hozzánk is megérkezik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik