Tech

Nikon L840: 38x-os zoom elérhető áron

A Nikonnak ezúttal sikerült társítania egymással a komoly zoomátfogást és a relatíve kedvező árat.

A japán gyártó tavaly év elején jelentette be a Nikon Coolpix L830-as digitális fényképezőgépet, mely teljesen korrekt áron kínált igen korrekt optikai zoomot (34x). Most pedig már meg is érkezett a Nikon Coolpix L840-as modell, mely az elődjéhez hasonlóan nem túl drága, ráadásul az optikai zoomja még nagyobb nagyításra képes. A 23 milliméteres nagylátószög szűk beltérben tehet jó szolgálatot, ha pedig teljesen rátoljuk a zoomot, akkor 855 milliméteres fókusztávolságot kapunk. Ebből már könnyen kiszámolható, hogy az optikai zoom harmincnyolcszoros átfogással rendelkezik.

 

A bridge kategóriás újdonságba egy BSI-CMOS technológiájú képérzékelő került, mely a mai átlagnak megfelelően 16 megapixeles felbontású, ily módon pedig maximum 4608×3456 képpontos felvételek elkészítését teszi lehetővé. A fényérzékenység ISO100 és ISO6400 között állítható, viszont a haladó fotósok minden bizonnyal hiányolni fogják a teljesen manuális üzemmódot és a RAW támogatást.

 

A készülék hátoldalára egy 3 colos képátlójú és 921 ezer pixeles LCD került, mely nem fixen beépített, hanem kívánság szerint mozgatható, ezenkívül pedig említést érdemel még a Full HD felbontású videófelvevő, a 7 fps sebességű sorozatfelvevő, a fejlett optikai képstabilizátor, a Wi-Fi és NFC támogatás, illetve a tizennyolc gyári témabeállítás. A fekete és vörös színben készülő, normál AA elemekkel, vagy akksikkal üzemelő Nikon Coolpix L840 kezdőára 299 dollár, vagyis átszámítva mintegy 80 ezer forint magasságában fog alakulni. A forgalmazás márciusban kezdődik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik