Tech

60x-os ultrazoom az új Nikonban

Ezzel a masinával még a legtávolabbi témák is pillanatok alatt azonnal közel hozhatók.

Az ultrazoom kategóriás digitális fényképezőgépek piacán az elmúlt időkben egyre csak nőtt a zoomátfogás. Az első 50x-es optikai zoomos készüléket 2012 őszén jelentette be a Canon, aztán pedig 2013 nyarán megérkezett a Panasonic 60x-os nagyításra képes FZ72-es modellje, most pedig itt a vadonatúj a Nikon Coolpix P610.

 

A japán gyártó legfrissebb újdonságába szerelt objektív a mai ultrazoom trendeknek megfelelően 60x-os optikai zoommal rendelkezik, mely úgy jön ki, hogy kapunk egyrészt egy 24 milliméteres nagylátószöget, másrészt pedig egy 1440 milliméteres tele állást. Az f3,3-6,5-ös fényerejű, optikai képstabilizátoros objektív alaphelyzetben 50 centiméteres közelponttal bír, viszont ha átkapcsolunk szupermakró módba, akkor akár már 1 centiméteres távolságból is remek fotókat készíthetünk. Újdonság a Dynamic Fine Zoom funkció, melynek révén a zoomérték akár a duplájára, 120x-osra is növelhető.

 

A hátsó megvilágítású CMOS képérzékelő 16 millió képpontot vonultat fel, segítségével pedig maximum 4608×3456 pixeles felbontásban fotózhatunk. A hátfalat egy 3 colos képátlójú és 921 ezer alképpontos, mozgatható TFT LCD uralja, ezenkívül pedig egy elektronikus képkereső is jelen van a fedélzeten. Szólnunk kell továbbá az 1/4000 másodperces legrövidebb záridőről, a Full HD felbontású videófelvevőről, a 7 fps sebességű sorozatfelvevőről, illetve az integrált Wi-Fi-ről és GPS-vevőről. A Nikon Coolpix P610 ára 499 dollár (134 ezer forint), a forgalmazás márciusban kezdődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik