Tech

Pánikgomb került az Uber alkalmazásba

Vészhelyzetben nincs más teendője a felhasználónak, mint egyszerűen rátenyerelni a pánikgombra.

Indiában a közelmúltban nem pontosan úgy alakultak a dolgok, ahogy azt az Uber elképzelte. Történt ugyanis, hogy a múlt év végén egy Uber-sofőr állítólagosan elrabolt egy a szolgáltatást éppen igénybe vevő felhasználót, melynek hatására arrafelé egy időre tiltólistára került a szolgáltatás.

Nemrégiben aztán Újdelhiben újraindulhatott az Uber, azonban nem változatlan, hanem enyhén feljavított változatban. Egyrészt a sofőröket a korábbiaknál alaposabb ellenőrzéseknek vetik alá, másrészt pedig az Uber alkalmazás is gazdagodott két új funkcióval. Az egyik egy virtuális pánikgomb, melyre vészhelyzetben egyetlen pillanat alatt rányomhatnak a felhasználók, és ily módon riaszthatják a rendőri erőket, a másik pedig a Safety Net funkció, melynek lényege, hogy az Uber felhasználók mostantól valós időben megoszthatják egyszerre akár öt ismerősükkel, hogy éppen merre utaznak a közösségi taxi szolgáltatás segítségével.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a világ számos régiójában nem túl szívesen látott, és egyes helyeken törvényileg is tiltott Uber tavaly november közepe óta hazánk fővárosában is igénybe vehető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik