Tech

Windows 10: júniusra elkészülnek vele

A Microsoft fejlesztői várhatóan a nyár elején végeznek az új szoftver fejlesztésével.

A Microsoft tavaly ősszel leplezte le a vadonatúj Windows 10 operációs rendszert, melynek kapcsán idén január végén rengeteg új információt árult el a vállalat, így például azt, hogy a megjelenést követő első évben minden Windows 7, illetve Windows 8.1 felhasználó teljesen ingyen és bérmentve frissíthet majd Windows 10-re. De vajon mikor érkezik meg a szoftver végleges változata?

A Windows 10 első publikus tesztverziója tavaly október elején vált elérhetővé, melyet aztán idén január végén követett a második kiadás, az ugyancsak bárki által teljesen ingyen és bérmentve letölthető Windows 10 Technical Preview. Nem tudni, hogy ezt követően készül-e esetleg újabb tesztverzió az OS-ból, mindenesetre a legfrissebb pletykák szerint a Microsoft jelenlegi tervei arról szólnak, hogy idén júniusban el fog készülni a Windows 10 RTM. Ez a bizonyos “Released To Manufacturing” már az úgymond véglegesített kiadás, melybe a piaci megjelenésig már nem kerülnek bele új dolgok.

Megjegyzendő, hogy a Microsoft a Windows 8 esetében augusztusban jutott el az RTM fázisba, melyet követően októberben várt elérhetővé a piacon maga az új szoftver, illetve az új szoftverrel telepített új hardverek, idén azonban a jelek szerint némileg más lehet a menetrend.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik