Tech

Az iPhone kétszer több pénzt termelt, mint a komplett Microsoft

Az almás logós okostelefon az elmúlt negyedévben valami elképesztően nagy rekordot aratott - de pontosan mekkorát?

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Apple 2014 utolsó három hónapjában nem kevesebb mint 74,5 millió iPhone-t dobott piacra, ami éves szinten 46 százalékos növekedésről tett tanúbizonyságot. Kizárólag az okostelefon üzletágból 51,2 milliárd dolláros bevétele volt a vállalatnak, ami egészen elképesztő adat.

Összehasonlításképp, a Microsoft ugyanezen időszakban összesen 10,5 millió Lumia készüléket adott el, és ezen mennyiség nagy részét nem az iPhone-hoz hasonló drága telefonok, hanem az olcsó low-end készülékek tették ki, így aztán nem is csoda, hogy a redmondiak mobil üzletágának a bevétele mindössze 2,3 milliárd dollár volt.

Ugyancsak érdekes, vagy inkább sokkoló, hogy a komplett Microsoft szőrőstül-bőrőstül 26,5 milliárd dolláros bevételre tett szert, vagyis az Apple-nek egyedül az iPhone majdnem kétszer ennyi bevételt termelt. Ugyanezen időszakban az IBM 24,1 milliárd, a Google 18,1 milliárd, az Intel pedig 14,7 milliárd dolláros bevételt regisztrált. Az Apple komplett forgalma egyébként elérte a 74,6 milliárd dollárt. Nehéz szavakat találni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik