Tech

40 megapixellel hódít a legújabb Olympus

A japán gyártó legfrissebb tükör nélküli masinájával igen nagy felbontásban is fotózhatunk.

Az Olympus bejelentette az OM-D E-M5 sokak által várva várt utódmodelljét, az OM-D E-M5 II-t, mely egy felsőkategóriás tükörnélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgép. Az újdonság “lelke” nem más, mint egy 16 megapixeles felbontású, 17,3×13 milliméter méretű CMOS képérzékelő, melynek révén azonban nemcsak 16 megapixeles, hanem ennél akár jelentősen nagyobb felbontású képek is készíthetők.

 

A High-Res Composite Shot üzemmódnak köszönhetően akár 40 megapixeles felbontásban is fotózhatunk, ilyenkor ugyanis a fényképezőgép gyors egymás utánban nyolc darab felvételt készít, majd pedig ezeket összekombinálja egyetlen nagyfelbontású képpé. A TruePic VII processzoros készülék fényérzékenysége ISO100 és ISO25600 között állítható, a nem kívánt bemozdulások ellen pedig egy rendkívül fejlett öttengelyes szenzormozgatásos megoldás véd.

 

Az időjárásálló magnéziumvázas OM-D E-M5 II 124x85x45 milliméter méretű, illetve 469 gramm tömegű, a hátoldalt pedig egy mozgatható 3 colos érintőkijelző uralja, mely 1,037 millió szubpixellel rendelkezik, mellette pedig egy elektronikus képkereső is található. Említést érdemel továbbá a 81 pontos autofókusz rendszer, a 10 fps sebességű sorozatfelvevő, a 77 Mbit/s-os bitrátájú Full HD (60 fps) videófelvevő, illetve a Wi-Fi támogatás. A fényképezőgép február végétől 370 ezer forintos áron lesz kapható hazánkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik