Tech

Nagyon viszik a Nokia androidos tabletét

A finn gyártó vadonatúj zöld robotos tabletje a jelek szerint nagyon is kelendő, bár egyelőre sajnos csak Kínában kapható.

A Nokia novemberben jelentette be az N1 típusjelzésű tabletet, mely január elején bukkant fel a kereskedelmi forgalomban. Az egyelőre még csak Kínában kapható újdonság első 20 ezer példánya alig 4 perc alatt mind elfogyott, aztán pedig január közepén arról számolt be a gyártó, hogy a második szállítmányt is villámgyorsan elkapkodták a vásárlók, azt viszont sajnos nem tudtuk meg, hogy második körben pontosan hány tablet talált gazdára.

Az 1599 jüanos, vagyis átszámítva mintegy 70 ezer forintos készülékből azóta további két nagyobb szállítmány került piacra, jelenleg pedig ismét üresek a raktárak. A gyártó ígéretei szerint a következő szállítmány csak február 26-án érkezik meg, tehát erre még egy hónapot várniuk kell a kínaiaknak. Ők viszont legalább tudják, hogy meddig kell várniuk, nem úgy, mint mi, európai vásárlók, akiknek még mindig nincs sejtésünk arról, hogy a mi kontinensünkre mikor érkezik meg az első szállítmány.

 

Az Apple iPad mini új riválisának tekinthető, Android 5.0 szoftveres Nokia N1 előlapján egy 7,9 colos képátlójú és 2048×1536 pixeles felbontású IPS LCD érintőkijelző található (324 ppi). A 200,7×138,6×6,9 milliméter méretű, illetve 318 gramm tömegű újdonság “agya” egy négymagos 2,3 GHz-es Intel Atom Z3580-as chipset, melynek többek közt egy PowerVR G6430-as grafikusgyorsító is a részét képezi, és amely 2 GB RAM, illetve 32 GB integrált memória társaságát élvezi. MicroSD memóriakártyás bővítési lehetőség sajnos nincs.

Az unibody alumínium borítást kapott készülék energiaellátásáról egy 5300 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, ezenkívül pedig említést érdemel többek közt a 8 megapixeles főkamera, az 5 megapixeles frontkamera, az a/b/g/n/ac szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, illetve a sztereó hangszórók. A világelsőként Type-C microUSB 2.0 portot felvonultató, 249 dolláros listaárú (adók nélkül) Nokia N1-et egyébként nem maga a finn Nokia gyártja, hanem a Foxconn, vagyis tulajdonképpen arról van szó, hogy szigorú minőségi és design elvárások mentén a Nokia áruba bocsátotta a márkanevét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik