Tech

Íme az 50 megapixeles titkos Canon EOS 5Ds

Most már egy remek fotónk is van a japán gyártó hamarosan érkező újdonságáról.

A Canon 2012 márciusában, tehát lassan már három éve leplezte le felsőkategóriás tükörreflexes digitális fényképezőgépét, a full frame szenzorral szerelt EOS 5D Mark III-at. A gép az elmúlt években igen komoly karriert futott be, és nyílt titok, hogy a Canon hamarosan be fogja jelenteni az utódját.

Erre várhatóan az idén február 12. és 15. között Japán megrendezendő CP+ szakkiállításon kerül majd sor, és érdekesség, hogy a Canon EOS 5 D Mark III-nak állítólag nem is egy, hanem rögtön három utódja lesz. Pletykák szerint érkezni fog egy EOS 5Ds típusjelzésű modell, melyben egy aluláteresztő szűrős 50,6 megapixeles full frame CMOS szenzor található, illetve ugyanebből a gépből készül majd egy aluláteresztő szűrő nélküli kivitel is, mely EOS 5Ds R névre hallgat.

A magnéziumvázas, időjárásálló készülékben két darab nagyteljesítményű Digic 6 processzor található, a fényérzékenység alaphelyzetben ISO100 és ISO6400 között állítható, ezenkívül pedig említést érdemel még az 5 fps sebességű sorozatfelvevő, az EOS iTR AF rendszer, a time-lapse videófelvevő, illetve az 1,3x-as, valamint 1,6x-os crop mód. Az EOS 5Ds-ről jelenleg az alábbi kiszivárgott sajtófotót tudjuk megmutatni:

 

A triumvirátus harmadik tagja pedig az EOS 5D Mark IV lesz, melyről jelenleg csak annyit lehet tudni, hogy 50 megapixelnél kisebb felbontással bír majd, illetve, hogy meg fogja kapni az EOS 7D Mark II vadonatúj autofókusz rendszerét. A várható árakat egyelőre sűrű homály fedi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik