Tech

Felturbózzák a különcködő tabletet

A Jolla Tablet egy kicsit késni fog, de az eredeti tervekhez képest kicsit jobb lesz.

A Nokiából még a Microsoft által történt felvásárlást megelőzően kivált néhány tucat emberke által alapított Jolla november közepén egy vadonatúj iPad mini riválist jelentett be. A Jolla Tablet a világ első közösségi finanszírozású táblagépe, melynek IndieGoGo kampányában villámgyorsan össze is jött az igényelt 380 ezer dollár, sőt még annál is jóval, egész pontosan 480 százalékkal több. A készülék most visszatért az IndieGoGora, még pedig módosított specifikációkkal.

A legfontosabb változás, hogy 64 GB-os változat is készül a masinából, mely immár a 128 GB-os microSD memóriakártyákat is támogatja. Ugyancsak újdonság a laminált kijelző, az integrált giroszkóp és iránytű, illetve a 4450 mAh-ra növelt kapacitású akkumulátor. A 203x137x8,3 milliméter méretű, illetve 384 gramm tömegű Jolla Tablet a legújabb Sailfish OS 2.0 operációs rendszert futtatja, melynek egyedi felhasználói felülete egy 7,85 colos képátlójú és 2048×1536 pixeles felbontású IPS LCD-n jelenik meg (330 ppi).

 

A négymagos 1,8 GHz-es és 64 bites Intel chipsettel felvértezett készülékbe 2 GB RAM került. Említést érdemel továbbá az 5 megapixeles főkamera, a 2 megapixeles frontkamera, illetve a Wi-Fi adatátvitel. A finn tervezők által megálmodott Jolla Tablet kezdőára mindössze 219 dollár, ami jelentősen kedvezőbb az iPad mini 3 és a Nexus 9 399 dolláros áránál, de még a Nokia N1 249 dolláros áránál is alacsonyabb. Az első tableteket az ígéretek szerint valamikor 2015 júniusában veheti majd át az előrendelők, tehát egyelőre még felesleges a boltokba rohanni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik