Tech

Szupergyors a legújabb prémium kompakt fotómasina

A japán gyártó legújabb digitális fényképezőgépe az igényesebb vásárlók számára készült.

A Fujifilm most debütált XQ2 típusjelzésű vadonatúj kompakt fotómasinájába egy 2/3 colos, tehát az átlagnál valamivel nagyobb képérzékelő került, mellyel a gyártó szerint kiváló minőségű fotók készíthetők. Az X-Trans II CMOS képszenzor 12 megapixeles effektív felbontással rendelkezik, a legnagyobb fotófelbontás 4000×3000 pixel.

 

A fixen beszerelt objektív 25 milliméteres nagylátószöggel rendelkezik, ha pedig teljesen rátoljuk a zoomot, akkor 100 milliméteres fókusztávolságot kapunk. A négyszeres optikai zoomos objektív természetesen optikai képstabilizátorral is fel van vértezve, fényereje pedig f1,8 és f4,9 között változik. A villámgyors autofókusz technológia a Fujifilm közlése szerint optimális esetben akár 0,06 másodperc alatt is képes beélesíteni a témát, ami ebben a kategóriában rekordértéknek számít – a gép 1 másodperc alatt kapcsol be, a shutter lag pedig mindössze 0,015 másodperc.

 

A fekete és ezüst változatban támadó Fujifilm XQ1 100x59x33 milliméter méretű, a mérlegen pedig mintegy 206 grammot nyom. A nem mozgatható és nem érintésérzékeny TFT LCD 3 colos képátlón 920 ezer szubpixelt vonultat fel, ezenkívül pedig említést érdemel még a vadonatúj Classic Chrome üzemmód, az ISO100-12800 között állítható fényérzékenység, a 3 centiméteres makró közelpont, a Full HD felbontású videófelvevő (60 fps), a JPEG és RAW üzemmód, illetve az integrált Wi-Fi. A felpattanó vakus készülék forgalmazása februárban kezdődik meg, az árcédulán 399 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 110 ezer forintos összeg lesz olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik