Tech

Végre szakít a vezetékekkel az új Samsung okosóra

A vezeték nélküli tölthetőség hamarosan a koreai gyártó viselhető kütyüit is meghódítja magának.

Pár hete nyílt titokként kezelhető, hogy a Samsung hamarosan egy vadonatúj körszámlapos okosórával fog előrukkolni, mellyel kapcsolatban most egy újabb információ morzsánk érkezett. Ez pedig nem más, mint hogy a készülékre végre már nem kell felcsatlakoztatni egy bumszli nagy vezetékes töltő dokkolót, hanem egyszerűen és kényelmesen, wireless módon is tölthető lesz az integrált akkumulátora. Hasonló módon tölthető egyébként a Motorola-féle Moto 360-as okosóra is.

Az Orbis fejlesztési kódnevű, SM-R720 típusjelzésű titokzatos Samsung készüléknek az egyediségét az adja, hogy kezelhetőségében nemcsak az érintőkijelző, hanem a körülötte lévő elforgatható perem is komoly szerepet játszik. Az órán Tizen szoftver fut, a hivatalos bejelentésére pedig várhatóan a március elején Barcelonában megrendezendő Mobil Világkongresszuson kerül majd sor.

 

A Samsung eddig hat különböző, Android, Android Wear, Tizen, illetve RTOS operációs rendszerű okosóra terméket dobott piacra, melyek közös vonása, hogy mindegyik négyszögletes kijelzővel rendelkezik. A legújabb és legnagyobb tudású modellről, a Gear S-ről készített részletes tesztünk itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik