Tech

Szelfire fókuszál a vadonatúj Panasonic GF7

A japán gyártó legfrissebb újdonsága révén rendkívül egyszerűen készíthetők önarcképek.

A Panasonic immár évek óta komoly erőkkel képviselteti magát a tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek piacán, és a most bejelentett Lumix DMC-GF7 is egy pontosan ilyen készülék, melynek érdekessége a fejlett szelfi üzemmód.

 

Az önarcképkészítést egy felhajtható érintőkijelző támogatja, mely 3 colos képátlón 1,04 millió alképpontot vonultat fel – a szelfik elkészítéséhez elég integetni a kis gépnek, illetve az automatikus exponálás a fotóalanyok arcának egymáshoz közelítésével is kezdeményezhető. A retro stílusú újdonságban egy 16 megapixeles felbontású CMOS képérzékelő kapott helyet, melynek révén maximum 4592×3448 pixeles felbontásban fotózhatunk, a képfeldolgozási feladatokat pedig egy nagy teljesítményű Venus Engine processzor hajtja végre. A 17,3×13 milliméter méretű szenzor fényérzékenysége ISO100 és ISO25600 között állítható, a képarány 4:3, 3:2, 16:9, illetve 1:1 lehet, ezenkívül pedig RAW támogatást is kapunk a pénzünkért.

 

A 107x65x33 milliméter méretű, illetve 266 gramm tömegű, tehát igen kompakt és könnyű készülék huszonhárom pontos autofókusz rendszert kapott és mikro négyharmados objektívek applikálhatók rá. A zársebesség 1/16000 és 60 másodperc között állítható, illetve kapunk továbbá teljesen manuális üzemmódot, beépített felpattintható vakut, 60 fps sebességű Full HD videófelvevőt, b/g/n szabványú Wi-Fi-t, illetve NFC támogatást. A 12-32 milliméteres objektívvel szerelt kit ára 599 dollár, vagyis átszámítva mintegy 165 ezer forint – a forgalmazás februárban kezdődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik