Tech

A nagy iPhone lopás: lyukat vágtak a falba

A falbontó bűnözők több száz almás logós okostelefont vittek magukkal.

Jelen történetünk főszereplője három fiatalember, akiknek az az ötletük támadt, hogy nagymennyiségben lopnak nem éppen két filléres mobiltelefonokat. Az öltetet tett követte: a férfiak kerestek egy pekingi raktárat, ahol komolyabb mennyiségű iPhone-t tárolnak, majd pedig munkába fogtak.

Erőszakra szerencsére nem került sor, ehelyett ugyanis az elkövetők úgy döntöttek, hogy egy körülbelül 50 centiméter átmérőjű lyukat vágnak az épület falába. A projekt végül is kezdeti sikerrel zárult, ugyanis a bűnözőknek sikerült magukkal vinniük mintegy 240 darab iPhone 6 készüléket, melyek összértéke meghaladja a 240 ezer dollárt (64 millió forint).

A kínai hatóságok azonban villámgyorsan nyomozásba kezdtek, és az ellopott készülékek sorozatszámai alapján végül is eljutottak a mobiltolvajokhoz. A bünözők addigra egyébként már el is költötték a telefonokért kapott összeg egy részét, még pedig szerencsejátékra, autókra és aranyra. Mint kiderült, az egyik elkövető jól ismerte a raktárat, ugyanis korábban ott dolgozott sofőrként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik