Tech

Windows 7: ma véget ért a támogatás

A Microsoft folyamatosan azon munkálkodik, hogy az újabb szoftvereire terelje át a felhasználókat. Ehhez persze a legjobb fegyver, ha fokozatosan magára hagyja azokat, akik korábbi rendszert használnak.

A Windows 7 a Microsoft egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő operációs rendszere, mellyel a felhasználók a problémás előddel, a Windows Vistával ellentétben általában nagyon is elégedettek. A 2009 októberében piacra dobott Windows 7 idén azonban már hatesztendős lesz, vagyis szépen lassan eljár az idő felette.

Ez utóbbi tényt a Microsoft is egyre jobban hangsúlyozza, most például azzal, hogy a mai napon megszüntette a Windows 7 úgynevezett “mainstream” támogatását. Mindez azt jelenti, hogy ez az operációs rendszer mostantól már nem kap új szolgáltatásokat és immár semmit sem fognak változatni a dizájnján. No persze nem kell feltétlenül azonnal Windows 8.1-ért kapkodni, ugyanis a Windows 7 úgynevezett kiterjesztett támogatása egészen 2017. április 11-ig még tart, vagyis az OS eddig még egész biztosan kap majd biztonsági frissítéseket.

Ahogy arról már többször is cikkeztünk, a vadonatúj Windows 10 végleges változata valamikor az idén kerül majd a boltokba. A jelenleg aktuális Windows 8.1 mainstream támogatása 2018. január 9-ig, kiterjesztett támogatása pedig 2023. január 10-ig tart majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik