Tech

Vezeték nélküli töltők a McDonald’s-okban

A világszerte népszerű gyorsétterem-hálózat egy új szolgáltatással kedveskedik vendégei számára.

Az okostelefonok, tabletek és egyéb kütyük között mostanság egyre több olyan példányt találhatunk, melyek már nemcsak hagyományos vezetékes módon, hanem akár vezeték használata nélkül is kényelmesen feltölthetők. A wireless töltés tehát szépen lassan terjedőben van, és immár egyes európai McDonald’s éttermekben is képviselteti magát.

Az amerikai vállalat 2013 tavaszán kezdte meg a legnépszerűbb vezeték nélküli töltési megoldás, a Qi tesztelését néhány európai helyszínen. Ezek a tesztek sikerrel zárultak, melynek eredményeképpen az Egyesült Királyságban ma már 50 étterem 600 pontján tölthetők fel a Qi kompatibilis készülékek megfáradt akkumulátorai.

 

A McDonalds és az Aircharge által közösen üzemeltett, teljesen ingyenes szolgáltatás töltőpontjai vízálló kivitelűek, így semmi gondot nem jelent, ha esetleg rájuk ömlik egy kis üdítő vagy kávé. Eddig egyébként valamivel több mint hetven olyan okostelefon került forgalomba, mely Qi támogatással rendelkezik – ilyen például az LG G3, vagy a Nokia Lumia 830/930. A gyárilag nem Qi kompatibilis telefonok adott esetben egy megfelelő Qi hátlap applikálását követően ugyancsak tölthetőek vezeték nélkül. A Qi töltésről egyébként nem árt tudni, hogy bár kényelmesebb, azonban mindenképpen lassabb, mint a normál vezetékes töltés, illetve, hogy a Qi töltők általában jelentősen drágábbak a standard töltőknél.

Most már csak azt lenne jó tudni, hogy a hazai McDonald’s-okban vajon mikor találkozhatunk majd wireless töltőpontokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik