Tech

Panasonic TZ70: báránybőrbe bújt farkas

Megérkezett a kategóriateremtő Travel Zoom terméksorozat legújabb csúcsmodellje.

A kompakt méretet relatíve hatalmas zoomátfogással párosító utazózoom kategóriát jó néhány évvel ezelőtt a Panasonic teremtette meg a TZ1-es készülék révén, melynek legfrissebb kései leszármazottja nem más, mint a mostani CES-en bejelentett TZ70.

 

Az újdonság mindössze 111 milliméter széles, 65 milliméter magas és 34 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 243 grammot nyom. A Panasonicnak ebbe a gépvázba egy olyan objektívet sikerült beleszerkesztenie, mely 24 milliméteres nagylátószöggel rendelkezik, ha pedig teljesen rátoljuk a zoomot, akkor 720 milliméteres gyújtótávolságot biztosít, vagyis a zoomátfogása kereken harmincszoros. A szokásosan 1/2,3 colos méretű CMOS szenzor 12 millió képpontot vonultat fel, vagyis a TZ70 jóval kisebb felbontású, mint elődje, a 18 megapixeles TZ60.

 

A nem kívánt bemozdulások ellen a legújabb öttengelyes Hybrid O.I.S. képstabilizátor-megoldás véd, a fényérzékenység ISO100 és ISO6400 között állítható, az AF-rendszer huszonhárom autofókuszponttal rendelkezik, ezenkívül pedig manuális élességállításra is lehetőség van. Említést érdemel továbbá a manuális beállítások széles tárháza, a RAW támogatás, a 10 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvevő, illetve a 60 fps sebességű Full HD videofelvevő. A 3 colos kijelzővel, illetve elektronikus képkeresővel felvértezett, GPS, Wi-Fi és NFC kompatibilis Panasonic TZ70 ára 399 dollár (108 ezer forint).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik