Tech

CES: vízálló és olcsó új okosóra

A Lenovo vadonatúj viselhető kütyüjét az ígéretek szerint csak relatíve ritkán kell majd töltőre dugni.

A Lenovo a CES 2015 rendezvényen jelentette be vadonatúj okosóráját, a Vibe Band VB10-et, melynek érdekessége, hogy nem LCD vagy OLED, hanem E-ink kijelzővel rendelkezik. Az 1,43 colos képátlójú hosszúkás panel 296×128 pixeles felbontással rendelkezik, és komoly szerepet játszik abban, hogy folyamatosan bekapcsolt Bluetooth adatátvitel mellett mintegy 7 napos üzemidőt produkál a készülék.

Ezenkívül fontos pozitívum, hogy a viselhető kütyü remek IP67-es minősítéssel rendelkezik, vagyis akár az sem okoz benne kárt, ha 1 méter mély vízben 30 percen át megúsztatjuk. A lépésszámlálásra, elégetett kalória kijelzésre, távolságmérésre és alvásfigyelésre is használható készülék nem válogatós, ugyanis androidos és iOS szoftveres telefonokkal egyaránt együttműködik.

A mindössze 30 gramm tömegű Lenovo Vibe Band VB10 maximum 200 karakteres notifikációs üzeneteket képes megjeleníteni, még pedig többek közt a bejövő hívásokkal, az SMS-ekkel, illetve a különböző social hálózatokkal kapcsolatosan. A fekete és ezüst színben támadó újdonság áprilistól 89 dolláros (24 ezer forint) áron lesz kapható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik