Tech

CES: támad a Lenovo

A legújabb ThinkPad X1 Carbon modellel ünnepli a Lenovo a százmilliomodik ThinkPadet.

A Lenovo ma, a 2015-ös CES-en jelentette be vadonatúj 2015-ös ThinkPad termékportfólióját. A legújabb generációs ThinkPad X1 Carbont, a világ legkönnyebb 14 colos, nagy teljesítményű ultrabookját bemutató márka a százmilliomodik gép eladását ünnepli. Ugyancsak bemutatta a vállalat az ultravékony ISP panel technológiával ellátott ThinkVision X24 monitort, valamint a ThinkPad Stack egymáshoz illeszkedő tartozékokat.

A harmadik generációs X1 Carbon csúcsmodell folytatja a ThinkPad márka hagyományait. A világ legkönnyebb 14 hüvelykes nagyteljesítményű Ultrabookja olyan új lehetőséget kínál, mint például a szuper fényes FHD megjelenítő, vagy a PCIe félvezető alapú meghajtó, amely akár 80 százalékkal gyorsabb adattárolási sebességet nyújt, mint a standard SSD-k. Az 5. generációs Intel Core processzorokkal felvértezetett legújabb X1 Carbon egyúttal a leginkább mobil is, amely még hosszabb akkumulátor-üzemidőt kínál, miközben a tartós és strapabíró szénszálas házba épített eszköz még mindig kevesebbet nyom 1,3 kilogrammnál. 

 

A frissített 2015-ös ThinkPad portfólió a kibővített üzleti szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt, és a ThinkPad DNS örökségére épül. Vékony és könnyű kivitelt, a mobilitás maximalizálása érdekében megnövelt akkumulátor-üzemidőt, valamint az optimális megtekintési élmény és a kényelem érdekében 3K-s felbontásig terjedő fényes megjelenítőket kínál. A portok és csatlakozók teljes kollekciója teszi a megtekintést, a megosztást és az adatátvitelt egyszerűvé és hatékonnyá. Az új ThinkPad X, T, L és E sorozat gépeiben 5. generációs Intel Core processzorokat találhatunk.

A csupán 7,5 milliméter vastag ThinkVision X24 monitor egy újgenerációs, 23,8 colos Neo Blade panelt tartalmaz, a prémium kategóriás dizájn jegyében pedig a hagyományos hátlap helyett egy egyedülálló fémfelület technológiát alkalmazott a gyártó. Az IPS panel Full HD felbontást és 178 fokos megtekintési szöget, valamint DisplayPort vagy HDMI digitális csatlakozási lehetőséget kínál. A stílusos és erős króm állvány dönthető a kényelmes megtekinthetőség érdekében.

 

Az egymáshoz illeszkedő, mágnesezett kialakításnak köszönhetően a ThinkPad Stack tartozékok jobban hordozhatók, kevesebb kábelt igényelnek, és kisebb helyet foglalnak el, az alkalmazott pogo pin technológia révén pedig hatékonyabban működnek együtt egymással. A 10000 mAh-s Power Bank biztosítja, hogy telefonjaink és tableteink ne merüljenek le a hosszabb utazások alkalmával, az 1 TB-os USB 3.0 Hard Drive hatalmas kiegészítő tárkapacitást kínál útközben, a Wireless Access Point nagyteljesítményű és stabil WiFi környezetet biztosít utazásaink során, míg a Bluetooth Speaker zökkenőmentesen együttműködik a ThinkPad rendszerekkel a hangélmény fokozása érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik