Tech

Így lehet 50-szeres haszonra szert tenni

A Facebookra nem is olyan régen mindenki furcsán pislogott az Instagram felvásárlása kapcsán, de végülis az idő Zuckerbergéket igazolta.

A Facebook 2012 áprilisában jelentette be, hogy 1 milliárd dollár ellenében felvásárolja az Instagramot. Akkoriban ez sokakat abszolút meglepetésként ért, és a legtöbb szakértő azt nyilatkozta, hogy egy ilyen jellegű felvásárlásnak semmi értelme. Most azonban kiderült, hogy Mark Zuckerbergnek nagyon is bejött a számítása.

A Citigroup becslése szerint jelenleg mintegy 35 milliárd dolláros értéket képvisel az Instagram, vagyis a vállalat az elmúlt 2,5 esztendőben megsokszorozta az értékét. Mivel az Instagram végül is 715 millió dollár ellenében lett a Facebooké, elmondható, hogy most negyvenkilencszer többet ért, mint 2012 tavaszán, ráadásul a Citigroup becslése szakértők szerint még egészen visszafogottnak mondható.

Az immár 300 millió fős felhasználói bázissal rendelkező és naponta átlagosan mintegy 70 millió új fotóval gazdagodó, egy ideje már reklámokkal is támadó Instagram jelenleg körülbelül 50 százalékkal többet ér mint a Twitter, és az értéke a LinkedInét is meghaladja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik