Tech

NX500: jön a Samsung titkos újdonsága

A dél-koreai gyártó hamarosan egy vadonatúj MILC masinával fog előrukkolni.

A Samsung tavaly ősszel jelentette be az NX300M típusjelzésű digitális fényképezőgépet, melynek érdekessége, hogy Tizen operációs rendszert futtat. Az azóta eltelt időkben okostelefonokra ugyan még nem, de viselhető kütyükre már feltelepítette ezt a szoftvert a Samsung, mely gyártó hamarosan az NX300M változatlanul Tizen operációs rendszerű utódját is be fogja jelenteni. Jól értesült források szerint az újdonság Samsung NX500 néven fog támadni, és a hivatalos bejelentésére várhatóan már az év elején Las Vegasban megrendezendő CES szakkiállításon sor fog kerülni.

Emlékeztetőül, a Samsung NX300M egy kompakt kialakítású, tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgép. A 122x64x41 milliméter méretű, illetve 280 gramm tömegű fotómasina “lelke” egy 21,6 megapixeles felbontású és jókora méretű (APS-C) CMOS képérzékelő, melynek effektív felbontása 20,3 megapixel. A legnagyobb választható fotófelbontás 5472×3648 pixel, a képfeldolgozásról pedig a nagy teljesítményű DRIMe IV processzor gondoskodik.

 

A hibrid autofókusz rendszert felvonultató fényképezőgép fényérzékenysége ISO100 és ISO25600 között állítható, ezenkívül pedig a RAW támogatás sem hiányzik a fedélzetről. A mozgatható AMOLED érintőkijelző 3,3 colos képátlóval rendelkezik, felbontása pedig 800×480 pixel. Említést érdemel továbbá a 9 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvevő, a Full HD felbontású videófelvevő (60 fps), a 3D üzemmód, a Samsung NX bajonett, illetve a Wi-Fi adatátvitel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik