Tech

2015-ben már ilyen lesz egy menő TV-készülék

A Quantum Dot technológia az eddigeiknél szebb színekkel kecsegteti a vásárlókat.

Az LG a január 6. és 9. között Las Vegasban megrendezendő 2015-ös Consumer Electronics Show (CES) kiállításon mutatja majd be bővülő tévékínálatának egyik kulcsfontosságú új tagját, a Quantum Dot technológiával működő 4K ULTRA HD TV-t. Az új technológiával készülő modell a hagyományos LED-LCD TV-khez képest szélesebb színskálát és jobb színtelítettséget biztosít. A készülék 2015-ben lesz kapható az LG többi 4K ULTRA HD TV-je és OLED TV-je mellett.

A Quantum Dot technológia 2-10 nanométeres félvezető nanokristályokkal működik, amelyek mérettől függően különböző színeket bocsátanak ki. A LED-háttérvilágítás előtti Quantum Dot réteggel a gyártó közlése szerint jelentős javulás érhető el a színhűség és az általános fényerő terén. A nanokristályok különlegesen élénk színeket bocsátanak ki, így a technológia tovább javítja az LG 4K ULTRA HD IPS kijelzők eleve nagyszerű képességeit. Az új réteg a hagyományos LCD/LED TV-khez képest 30 százalékkal növeli az IPS-panelek színhűségét, amelyek már eddig is pontos színmegjelenítést és rendkívül széles betekintési szöget nyújtottak. A TV így rendkívül széles színterjedelem megjelenítésére képes, ezenkívül pedig megjegyzendő, hogy a környezetbarát technológiának hála az új modell nem tartalmaz kadmiumot vagy egyéb mérgező nehézfémeket.

A 2015-ös CES-en az LG standjának (Las Vegas Convention Center, Központi csarnok, 8204-es stand) látogatói január 6. és 9. között testközelből is szemügyre vehetik a gyártó legújabb csúcstévéit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik