Tech

Az egyik legjobb fiús ajándék karácsonyra

Apró versenyautók száguldanak a nappali közepén kanyargó versenypályán - hát van ennél szebb ajándék fiúknak és apukáknak?

A hétvégén a Duna Plázában található Carrera Játszótéren jártunk, ahol is csúcstartó bajnokkal, közel félezer nevezővel, extrém előzésekkel és izgalmas futamokkal zárult a Carrera Challenge Tour 2014, amelyen Magyarország legprofibb slot car versenyzői küzdöttek meg egymással, ezenkívül pedig a legkisebbek is kipróbálhatták, hogy milyen is a Carrera versenyzés.

 

A hét-tizenkét évesek korcsoportját Tóth Benjámin nyerte, aki nem először villantotta meg tehetségét, s akinek édesapja, Tóth Antal a tavalyi győzelme után ismét diadalmaskodott a felnőttek között, így ő képviselheti Magyarországot a Németországban megrendezésre kerülő Carrera World Championship nemzetközi mezőnyében. A tizenhárom-tizenhét éves korcsoportban Kurucz Bence nyomkodta legügyesebben a távirányítót.

 

A Carrera Játszótérben a legjobb dolog, hogy a hét bármely napján bárki által ingyenesen látogatható, vagyis a különböző pályákat és autókat még a vásárlás előtt remekül ki lehet próbálni. A legolcsóbban egy Carrera Go szett vásárlásával úszhatjuk meg a dolgot, mely 1:43-as méretarányú játék teljesen analóg kivitelű és a kezdők számára teljesen ideális. A Carrera Digital 143 még mindig 1:43-as méretarányú, de természetesen már digitális kivitelű, a Carrera Evolution pedig ugyan még analóg, de már nagyobb, 1:32-es, illetve 1:24-es autókkal támad. A csúcskategóriát a Carrera Digital 132, illetve Digital 124 képviseli, mely digitális szettek könnyen kikövetkeztethető módon 1:32-es, illetve 1:24-es méretarányú autókat tartalmaznak, és egyszerre maximum hat versenyzőnek biztosítanak száguldási lehetőséget.

 

Az LCD kijelzős elektronikus időmérés a legolcsóbb pályákon is elérhető opcionálisan, a digitális termékek esetében pedig sávváltásra is lehetőség van, és vezeték nélküli távirányítót is használhatunk. Az egyik legizgalmasabb kiegészítő a Carrera AppConnect, mely egy a pályára csatlakoztatható Bluetooth adapter. Ez az apró dobozka vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál az androidos, illetve iOS-es okostelefonokkal és tabletekkel. A készülékekre letölthető Carrera Race App révén teljesen személyre lehet szabni a versenyzői profilokat, be lehet állítani az autók sebességét, fékerejét és virtuális fogyasztását, meg lehet jeleníteni minden köridőt, az elért eredményeket pedig azonnal ki lehet posztolni a Facebookra.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik