Tech

A Google megmondja, melyik sávban haladjunk

A keresőóriás navigációs szoftvere ismét egy hasznos új funkcióval gyarapodott.

A Google Maps-et világszerte rengetegen használjuk digitális térképként és GPS-navigációként egyaránt, ami nem is csoda, hiszen az alapvetően igen hasznos szoftver gyárilag fel van telepítve az összes androidos okostelefonra. A keresőóriás navigációs alkalmazása időről időre új funkciókkal gazdagodik, és nincs ez másképp most sem.

A Google ugyanis bejelentette, hogy mostantól már sávinformációkkal is szolgál az androidos, illetve iOS-es applikáció, vagyis amennyiben odafigyelünk ezen infókra, akkor garantált, hogy még a legbonyolultabb útkereszteződésekben sem fogunk eltévedni. A szoftver előrejelzi, hogy például érdemes jó előre a jobbszélső sávba húzódni, amennyiben nem akarjuk elbukni a hozzánk egyre közelebb kerülő autópálya lehajtót.

A szerveroldalon bekapcsolt, tehát manuális szoftverfrissítést nem igénylő új feature kapcsán számunkra sajnos nem kevés üröm az örömben, hogy a sávinformációk egyelőre csak az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Írországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban érhetők el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik