Tech

Papírképek egyenesen az androidos fotómasinából

A Polaroid halad a korral és egy igen masszív social támogatással rendelkező új fényképezőgépet dob piacra.

A Polaroid Socialmatic nevezetű négyszögletes kis digitális fényképezőgép ötletéről először 2012 őszén hallhattunk, a fejlesztések az azóta eltelt hónapokban gőzerővel folytak és folynak mind a mai napig. A Polaroid legfrissebb közlése szerint a különc kis készülék 2015 elején kerül forgalomba, még pedig 299 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 75 ezer forintos áron.

Az egyedi kialakítással rendelkező kompakt fényképezőgépben egy 14 megapixeles kamera figyel előre, egy 2 megapixeles pedig hátra, ezenkívül pedig egy 4,5 colos képátlójú érintőkijelző is került a hátoldalra. Az elkészült felvételek nem egyszerűen csak megtekinthetők az LCD-n, hanem az integrált Zink Instant Printer révén akár azonnal ki is nyomtathatók, még pedig 5×8 centiméteres méretben.

Az előlapon elhelyezett kiegészítő kijelzőn többek közt a felhasználó saját QR kódja is megjeleníthető, ezenkívül pedig akár a papírképekre is oda lehet biggyeszteni ilyen kódokat. Az Android operációs rendszerű Polaroid Socialmatic kapcsán említést érdemel még az integrált GPS-vevő, a Wi-Fi és Bluetooth adatátvitel, a sztereó hangszóró, a 4 GB integrált memória, illetve az SDHC memóriakártya támogatás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik