Tech

Ezeket nézte Magyarország a YouTube-on 2014-ben

Lássuk, hogy hazánkban az idén mely YouTube videók aratták a legnagyobb sikert!

Az Éjjel-Nappal Budapest Lalijának “Lali Pop” című száma, Bogyó és Babóca 13 részes mesegyűjteménye, a KerekMese szintén gyerekeknek szóló Doki dala, valamint a Kívánságkosár című TV-műsor élő adásban eltűnni igyekvő technikusa csak néhány Magyarország idei kedvenc videói közül. Magyarország kedvenc zenei videóinak toplistájába a nemzetközi sztárok közé magyar előadóként Majka és Curtis mellett megérkezett Horváth Tamás és Raul “Vége” című dala is.

A YouTube-on ma már havonta 1 milliárd ember néz videókat. Amellett, hogy világszerte a szórakozás, a tanulás, a tájékozódás és a véleménynyilvánítás színtere, 2014-re már a YouTube a “popkultúra” szerves része lett. Egyre gyakrabban YouTube csatornatulajdonosok, és YouTube videók alakítják, miből lesz világra szóló – vagy éppen helyi – szenzáció, mi az, ami annyira nagy hatással van az emberekre, hogy új stílust, trendet teremtsen. A 2014-es YouTube toplisták összeállításakor az egyes videók nézettsége mellett azt is számításba vették, mekkora hatással voltak azok az internetezőkre. Megosztások, paródiák, remixek, és az eredeti videókra készített válaszvideók segítettek azonosítani az év videós toplistáit.  Magyarország idei kedvenc YouTube sztárjainak rangsora az alapján állt össze, hogy melyik YouTube csatornára hányan iratkoztak fel az idén az országból. A Magyarország kedvenceit bemutató toplistákat idén másodszor adja ki a YouTube.

Néhány érdekesség Magyarország kedvenceiről
– Megérkeztek a trónkövetelők: a magyarországi YouTube sztárok második generációja egyre több helyet hódít meg magának a toplistában.
– Az ország kedvenc YouTube csatornái közül 10-ből 8 magyar nyelven készít videókat, ők már összesen több mint 1 milliós feliratkozó számmal és több mint 150 milliós nézettséggel büszkélkedhetnek.
– A magyarországi internetezők körében a hazai YouTube sztárok a világ tavalyi kedvencét, PewDiePie-t is lekörözik. A legfiatalabb magyarországi YouTube sztárok még tizenéves diákok.
– A YouTube sztárok ma már nem állnak meg egy csatornánál. Új ötletre akár új csatornát is indítanak, és rajongóik hada repíti őket a toplista élére – ahogy Dancsó Péterrel is történt, aki nem csak a lista első helyét foglalja el Videománia csatornájával, de másik csatornájával a 7. helyet is megszerezte magának.
– Trónkövetelők tűntek fel a zenei színtéren is: Majka után Horváth Tamás és Raul is be tudott kerülni a magyarországi internetezők kedvenc zenei videói közé – ahol rajtuk kívül egyébként csak világsztárok szerepelnek. Majka, valamint Horváth Tamás és Raul is jó példái a YouTube-on született, befutott zenészeknek.

 

Magyarország kedvenc YouTube sztárjai 2014-ben
(Idén az ő csatornáikra iratkoztak fel a legtöbben Magyarországról)
1. Videómánia
2. Hollywood Hírügynökség
3. TheVR
4. Spinnin’ Records
5. James
6. GoodLike
7. Dancsó Péter
8. luckeY
9. JustVidman
10. PewDiePie

Magyarország legfelkapottabb YouTube videói 2014-ben
1. Csóró Lali: Lali pop
2. Bogyó és Babóca 13 Új Mese
3. Doki dal
4. Kívánságkosár baki:hatalmas hasassal!
5. Nike Football: Winner Stays. ft. Ronaldo, Neymar Jr., Rooney, Ibrahimović, Iniesta & more
6. Original Big surprise for Bride and Groom…Chris and Leah Wedding 5 April 2014
7. Pancsi dal
8. Mutant Giant Spider Dog
9. Kutya dal
10. Budweiser Super Bowl XLVIII Commercial – Puppy Love

Magyarország legfelkapottabb zenei YouTube videói 2014-ben
1. Katy Perry – Dark Horse (Official) ft. Juicy J
2. Calvin Harris – Summer
3. Majka és Curtis – Csak te le´tezel (Official Video)
4. David Guetta & Showtek – Bad ft. Vassy (Official Audio)
5. Jason Derulo – “Wiggle” feat. Snoop Dogg (Official HD Music Video)
6. HORVÁTH TAMÁS & RAUL feat. CHILDREN OF DISTANCE – VÉGE (Official Music Video)
7. Shakira – Can’t Remember to Forget You ft. Rihanna
8. We Are One (Ole Ola) [The Official 2014 FIFA World Cup Song] (Olodum Mix)
9. Avicii – Addicted To You
10. #SELFIE (Official Music Video) – The Chainsmokers

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik