Tech

Letölthető a legviccesebb nácivadász játék

Ötletes felújítást kapott egy legendás játék. A frissítést ráadásul alig három nap alatt rakták össze. Most bárki ingyen letöltheti!

Ki emlékszik még a PC-s játékok hőskorában megjelent Wolfenstein 3D-re? Az 1992-ben kiadott játék nevében ráadásul a 3D csalóka volt, hiszen a térbeli megjelenítés nem volt valódi, csak ügyes kétdimenziós trükkök keltettek térhatást. Ennek ellenére a korszak egyik leghatásosabb játékává vált a még floppy lemezeken terjedő klasszikus, amelyet minden kezdetlegessége ellenére még ma is gyakran előkapnak a nosztalgiázni vágyók. Megmutatjuk, hogy nézett ki akkoriban:

Most azonban egy kifejezetten ötletes felújítás készült az eredeti játék elemeinek felhasználásával. Az apropó egy játékfejlesztő verseny, az évente megrendezett PewDiePie Jam volt, ahol a résztvevőknek mindössze 72 óra alatt kell az alapoktól összerakni egy teljesen működőképes játékot. A Free Lives névre hallgató kis fejlesztőcsapat úgy gondolta, hogy kölyökkori kedvencüket veszik alapul, ám felruházzák azt egy modern, valódi 3D-motorral, amely ráadásul lehetőséget ad az eredeti játék funkcióinak felturbózására is. Most már így néz ki, direkt kissé kockásra faragott, komolytalan, de működésében nagyon is mai formájában:

Egyrészt az ellenfelek és a környezet már a valós fizika törvényeinek megfelelően reagál a tevékenységünkre: a meglőtt katonák “felborulnak”, a falak kőkockáit pedig szétrombolhatjuk. A viccesre vett grafika miatt viszont egy pillanatig sem válik komollyá a nácivadászat, amelyet egy késsel felszerelkezve kezdhetünk el, de a később elérhető pisztoly mellett akár egy lapáttal is felfegyverkezhetünk. Az eredeti Wolfenstein rajongóinak eleve érdemes kipróbálni, de azoknak is ajánljuk, akiknek a klasszikus játék megvalósítása már túl régies volt, a mostani változat ugyanis nosztalgikus ugyan, de cseppet sem retró. A Super Wolfenstein HD letöltéséhez ide érdemes kattintani, alább pedig egy videón nézhetjük meg, amint egy kissé túlpörgő játékos viszi végig a játékot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik