Tech

Halleluja: vége a félrenézős selfie-knek

A Casio ezzel a fejlesztésével új szintre kívánja emelni a napjainkban oly népszerű selfie-zést.

Mostanság szinte már a csapból is a leginkább mobiltelefonnal, ritkábban pedig fényképezőgéppel készített önarcképek, vagyis a selfie-k folynak, melyek legtöbbje azonban egy igen komoly szarvashibával bír. Ez pedig nem más, mint hogy a rajtuk szereplő emberkék valamilyen irányban oldalra néznek, és nem pont az objektívbe, ami ugyebár amiatt van, mert a selfie-zők folyton a kamera melletti kijelző élőképén figyelik magukat.

Mostantól azonban ennek vége lehet, legalábbis abban az esetben, ha tömegesen elkezdjük használni a Casio Exilim EX-MR1 típusjelzésű apró masinát. Az újdonság trükkje nem más, mint hogy a kamera objektívjét pontosan azon tükör mögé rejtették el, melyen a fotóalanyok figyelemmel kísérhetik a saját mosolyukat.

 

A fehér, pink és zöld színben támadó készülék 14 megapixeles felbontású, optikája pedig 21 milliméteres nagylátószöggel bír. Említést érdemel továbbá a 2,7 colos képátlójú LCD, a fejlett arcfelismerő és arcszépítő funkció, a Wi-Fi adatátvitel, illetve a Full HD videofelvevő. Az első körben Ázsiában forgalmazandó Casio Exilim EX-MR1 ára átszámítva mintegy 80 ezer forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik