Tech

Sony: itt az új modell, a régi pedig olcsóbb lett

A japán gyártó már decemberben piacra dobja új fotómasináját, melynek elődje ezzel párhuzamosan jelentősen olcsóbb lesz.

A Sony által nemrégiben bejelentett Alpha 7 II piaci debütálásával kapcsolatban eddig csak annyit lehetett tudni, hogy az újdonság Japánban december 5-étől lesz kapható. Most viszont kiderült, hogy a készülék december 9-én az Egyesült Államokban is fel fog bukkanni, ahol is a gépváz 1699 dolláros (417 ezer forint), a 28-70 milliméteres objektíves kit pedig 1999 dolláros (491 ezer forint) áron fog nyitni. Jó hír, hogy ezzel egy időben 400 dollárral olcsóbb lesz az elődmodell: az Alpha 7 gépváz ára 1299 dollárra (319 ezer forint) mérséklődik. Európában is várhatóan hasonló számok szerepelnek majd az árcédulákon, csak éppen nem dollár, hanem euró lesz feltüntetve mögöttük.

A Sony Alpha 7 II az első olyan full frame képérzékelős tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgép, melyben egy öttengelyű, rendkívül fejlett szenzormozgatásos képstabilizátor teljesít szolgálatot. Ez már önmagában véve is mintegy 4,5 fényértéknyi előnyt jelent, azonban ha a gépre még egy optikai képstabilizátoros objektívet is felpakolunk, akkor a rendszer kombinálja egymással a két stabilizálás előnyeit.

 

A nem kevesebb mint 117 fázisdetektálós és 25 kontrasztérzékelős fókuszponttal rendelkező készülék 30 százalékkal gyorsabban fókuszál, mint az elődje, a követő autofókusz teljesítménye pedig másfélszeresére nőtt. A 127x96x60 milliméter méretű, illetve 599 gramm tömegű újdonságban egy 24 megapixeles felbontású CMOS képérzékelő található, a képfeldolgozásról egy remek Bionz X processzor gondoskodik, a fényérzékenység pedig ISO100 és ISO25600 között állítható. Az elődjénél jobb ergonómiával rendelkező Sony Alpha 7 II kapcsán említést érdemel továbbá a RAW támogatás, a 3 colos és 1,23 millió alképpontos mozgatható kijelző, a 2,359 millió szubpixeles elektronikus képkereső, illetve a 60 fps sebességű Full HD videófelvevő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik