Tech

Soha nem látott képstabilizátor a Sony újdonságában

Ezzel a vadonatúj fényképezőgéppel nagyon nehéz bemozdulás által sújtott felvételeket készíteni.

A fényképezőgépek a nem kívánt bemozdulások ellen különböző képstabilizátor megoldásokkal veszik fel a harcot. Nem tesz másképp a most debütált Sony Alpha 7 II sem, de ilyen hatékony képstabilizátorral eddig még nem igazán találkozhattunk.

 

A Sony Alpha 7 II az első olyan full frame képérzékelős tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgép, melyben egy öttengelyű, rendkívül fejlett szenzormozgatásos képstabilizátor teljesít szolgálatot. Ez már önmagában véve is mintegy 4,5 fényértéknyi előnyt jelent, azonban ha a gépre még egy optikai képstabilizátoros objektívet is felpakolunk, akkor a rendszer kombinálja egymással a két stabilizálás előnyeit.

 

A nem kevesebb mint 117 fázisdetektálós és 25 kontrasztérzékelős fókuszponttal rendelkező készülék 30 százalékkal gyorsabban fókuszál, mint az elődje, a követő autofókusz teljesítménye pedig másfélszeresére nőtt. A 127x96x60 milliméter méretű, illetve 599 gramm tömegű újdonságban egy 24 megapixeles felbontású CMOS képérzékelő található, a képfeldolgozásról egy remek Bionz X processzor gondoskodik, a fényérzékenység pedig ISO100 és ISO25600 között állítható.

 

Az elődjénél jobb ergonómiával rendelkező Sony Alpha 7 II kapcsán említést érdemel továbbá a RAW támogatás, a 3 colos és 1,23 millió alképpontos mozgatható kijelző, a 2,359 millió szubpixeles elektronikus képkereső, illetve a 60 fps sebességű Full HD videófelvevő. Az egyelőre ismeretlen árú fényképezőgép Japánban december 5-étől lesz kapható, hozzánk pedig várhatóan 2015 elején érkezik majd meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik