Tech

Telefonnal fotózik? Mikor mentette le utoljára a képeit?

Az okostelefonokkal történő fényképezés rendkívül kényelmes, az elkészült fotókra azonban adott esetben nagyon könnyen kereszthet vethetünk.

Az édesanyák negyvennégy százaléka, tehát lényegében minden második anyuka elvesztené a gyermekéről készített összes fényképét, amennyiben elhagyná az okostelefonját, vagy ellopnák tőle azt. Minderre egy az Egyesült Királyságban készített friss felmérés világít rá.

A kutatásban részt vett személyek kilencvenkét százaléka ma már csak és kizárólag okostelefonnal fotózza a gyermekét, és elmondható, hogy naponta átlagosan 1,1 felvétel készül ily módon, de a megkérdezettek hét százaléka havonta száznál is jelentősen több fotót szokott készíteni. A válaszadók negyede minimum kétszáz felvételt bukna el abban az esetben, ha elveszítené a mobilját, de volt olyan anyuka is, akinek a készülékén több mint 12 ezer fotó volt.

Az édesanyák ötöde veszített már el különböző okokból digitális fényképeket, és jelenleg még nagyon kevesen vannak azok, akik időről időre biztonsági mentést készítenek a felvételekről. A backupot használók háromnegyede számítógépre menti el a fotóit, a felük pedig úgy gondolja, hogy a közösségi médiába történő feltöltés jelenti a fényképek legbiztonságosabb tárolási módját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik