Tech

Szuperkicsi akciókamera bukkant fel

Ezt a parányi kamerát lényegében bárhova fel lehet rögzíteni pillanatok alatt.

Az akciókamerák mostanság virágkorukat élik: ezek a parányi kis strapabíró készülékek villámgyorsan meghódították az extrém sportokat űzőket, így aztán ma már egyre több bringán, krosszmotoron, sílécen, illetve bukósisakon ott figyel egy-egy ilyen berendezés. Ezúttal a Drift nevezetű gyártó rukkolt elő egy ilyen újdonsággal.

A Drift Stealth 2 nevet kapott készülék körülbelül fele akkora, mint az elődje, vagyis a Ghost-S, ezenkívül pedig a tömege is több mint 40 százalékkal csökkent. A 79,7×41,9×26,9 milliméter méretű apróság révén maximum 1920×1080 pixeles Full HD felbontású mozgóképek rögzíthetők 30 képkocka/másodperc sebesség mellett, ha pedig beérjük 1280×720 pixeles HD felbontással, akkor 60 fps a jutalmunk.

A 300 fokban forgatható lencsét felvonultató akciókamera Wi-Fi kapcsolaton keresztül egyszerűen távirányítható, és egy feltöltéssel mintegy 3 órán át képes üzemelni. A 3 megapixeles fotók készítésére alkalmas, 1,3 colos monokróm kijelzőt kapott Drift Stealth 2 ára 249 dollár, vagyis átszámítva mintegy 62 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik