Tech

Bréking: ingyen Microsoft Office érkezett Androidra

Eddig csak különféle klónokkal tudtunk Office dokumentumokat szerkeszteni, most végre jön az eredeti is. Ráadásul ingyen.

A Microsoft végre tényleg elkezdte tágítani saját univerzumát. Nemrég még biztosak lehettünk benne, hogy az Office és a Windows kizárólagos szerelme töretlen marad, de lassan mégis terjeszkedni kezdett az irodai programcsomag más rendszerek irányába is. Ráadásul a felhő alapú működésben is nagyot nyitott a redmondi vállalat.

Mától Android alapú eszközökön is elérhető a Word-Excel-PowerPoint szentháromság, ráadásul az iPhone / iPad verziókkal együtt ingyenessé tette a csomagot a Microsoft. Mostantól nincs szükség Office 365 előfizetésre ahhoz, hogy dokumentumokat szerkesszünk, vagy ezeket a felhőben tároljuk.

A Microsoft rövid időn belül a második hírrel bizonyítja, hogy végre kilépett a saját maga köré húzott várfalak közül, és ahelyett, hogy mindenestől az emberekre akarná erőltetni az összes szolgáltatását és termékét, apróbb lépésekkel igyekszik behálózni a felhasználókat. Androidra eddig csak különféle alternatív dokumentum-nézegetők és -szerkesztők voltak elérhetőek, amelyek a legtöbb esetben csak csökkentett funkcionalitással kezelték az Office-ban előállított doksikat, mostantól használhatják a teljes értékű megoldást ingyen. A Microsoft “nyitásának” előző jele a néhány napja nyilvánosságra hozott döntés, mely szerint már nem csak saját OneDrive felhőszolgáltatásukkal, hanem a népszerű Dropbox tárhellyel is natív módon együttműködnek az Office szoftverek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik