Tech

Saját olcsó tablettel támad a hazai Tesco

Bemutatkozott a Tesco Op3n Dott termékcsalád, melynek többek közt egy remek ár/érték arányú tablet is a részét képezi.

A Tesco hazai boltjaiban napokon belül megkezdődik annak az Op3n Dott márkajelzésű tabletnek a forgalmazása, mely elérhető áron kínál korrekt szolgáltatási kört. A leginkább az Apple iPad minihez hasonlatos újdonság előlapját egy 7,85 colos képátlójú IPS LCD uralja, melynek felbontása 1024×768 pixel, vagyis a pixelsűrűség 163 ppi.

A megfelelő számítási teljesítményről egy kétmagos Intel Atom Z2520-as proceszor gondoskodik, mely 1,2 GHz-es órajelen ketyeg, és amely 1 GB RAM, illetve 8 GB integrált flashmemória társaságát élvezi. Természetesen a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség is adott, az operációs rendszer feladatait pedig az Android 4.4.2 (KitKat) operációs rendszer látja el. Említést érdemel továbbá a 2 megapixeles frontkamera, az 5 megapixeles hátoldali főkamera, illetve a három hónapig ingyenes és korlátlan felhőtárhely szolgáltatás, melynek éves díja a demóidőszakot követően mintegy 15 ezer forint.

 

Az Op3n Dott táblagép kizárólag a Tesco több mint 400 közép-európai hipermarketében lesz megvásárolhatóak. Az értékesítés november 6-án kezdődik meg – a kétféle színben gyártott tablet ára 29990 forint. Különböző kiegészítők, köztük négy táblagép-tok, Bluetooth vezeték nélküli fülhallgató és micro USB-töltő is választható a készülékhez. Az Op3n Dott termékcsalád tagjaira 2 év garanciát vállal az áruházlánc, illetve a Tesco rendelkezik egy külön erre a célra kialakított szervizközponttal is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik