Tech

Nyélbe ütve: már a Lenovoé a Motorola

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2014. 10. 31. 09:30

A Lenovo és a Google bejelentette, hogy lezárult a Motorola Mobility akvizíciója.

A Motorola márka, a Motorola okostelefon portfóliójának (Moto X, Moto G, Moto E és Droid) -, valamint a tervezett Motorola termékek akvizíciója a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává pozícionálja a Lenovo-t. A Lenovo teljes tulajdonú leányvállalatként fogja működtetni a Motorolát, melynek székhelye Chicago-ban marad. Az ügylet lezárásával a Lenovo egy új portfólióval rendelkező vállalattal bővül, amely világszerte közel 3500 munkavállalót alkalmaz – ebből körülbelül 2800 az Egyesült Államokban dolgozik -, akik a Motorola eszközeinek tervezésével, eladásával és támogatásával foglalkoznak.

Liu Jun, a Lenovo ügyvezető alelnöke és a Lenovo Mobile Business Group elnöke lett a Motorola Igazgatótanácsának elnöke. Rick Osterloh, a Motorola veteránja marad a Motorola elnöke és ügyvezető igazgatója. A Lenovo tervei szerint a Motorola üzletág 4-6 negyedéven belül válik nyereségessé. A Google megtartja a Motorola Mobility szabadalmi portfóliójának nagyobbik részét, míg a Motorola jogosultságot kap eme gazdag portfólió és más szellemi tulajdon használatához. A Motorola megtart több mint 2000 szabadalmat, számos szabadalmi keresztlicencelési megállapodást, a Motorola Mobility márkát és a védjegy portfóliót.

A vételár hozzávetőlegesen 2,91 milliárd dollár (zárás utáni kiigazításokkal módosulhat), amelyből 660 millió dollárt készpénzzel fizettek ki, továbbá 519107215 darab, újonnan kibocsátott, 750 millió dollár összértékű, a forgalomban lévő értékpapírok 4,7 százalékát képviselő Lenovo részvényt adtak át záráskor a Google-nak. A fennmaradó 1,5 milliárd dollárt hároméves kötelezvény (promissory note) formájában fizetik meg. Egy megközelítőleg 228 millió dolláros készpénz kompenzációt fizetett a Lenovo a Google-nak a Motorola által a zárás időpontjában birtokolt készpénz és működő tőke állomány után.

tn-moto (technet, motorola, google, lenovo, okostelefon, szabadalom)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.