Tech

Boltokban a bestiális új Alienware számítógép

Egy számítógép azoknak, akik mind külcsín, mind belbecs tekintetében valami igazán extrémre vágynak.

A Dell tulajdonában lévő Alienware masinák mindig is extrém designjukról és elképesztő teljesítményükről voltak híresek, a szeptember elején bejelentett és most piacra dobott Area-51 viszont az összes elődjénél elképesztőbbre sikerült. Az álló doboz design immár a múlté, az újdonság ugyanis különleges sokszögű házat kapott, mely egyrészt iszonyatosan jól mutat, másrészt pedig kiváló szellőzést is biztosít.

Belül a legújabb nagyteljesítményű hat-, illetve nyolcmagos Intel Core i7 Extreme processzorok rejtőznek, melyek egy Intel X99 Express chipset és 2133 MHz-es órajelű DDR4 memóriamodulok társaságát élvezik. A maximum 32 GB RAM-mal rendelhető számítógépbe 1,5 kW-os tápegység került, a programok pedig villámgyors SSD meghajtókról futnak. A vizuális megjelenítésről maximum három grafikuskártya gondoskodhat, melyek révén többmonitoros konfigurációban akár 11520×2160 pixeles, háromszoros Ultra HD 4K felbontásban élvezhetjük a különböző játékokat.

A látványos fényeffektekkel megspékelt, vízhűtéses szörnyeteg mostantól már a kereskedelmi forgalomban is elérhető: a hatmagos Intel Core i7-5820K processzorral, 2 GB-os AMD Radeon R9 270 grafikuskártyával, 8 GB RAM-mal és 2 TB-os merevlemezzel szerelt alapmodell ára 1699 dollár (415 ezer forint). Ez az ár azonban természetesen könnyen megugorhat, amennyiben durvább processzorral és grafikuskártyával, illetve többe memóriával rendeljük a masinát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik