Tech

Így válik cukivá egy tükörreflexes fényképezőgép

A Ricoh új DSLR készüléke rengeteg különböző divatos színváltozatban kapható.

A Ricoh augusztus végén jelentette be a low-end kategóriás tükrös gépek piacán versenyző Pentax K-S1-et, mely kompakt masina már eddig is tucatnyi különböző színben volt kapható, most azonban még tovább bővült a kínálat. Megérkeztek ugyanis a Strawberry Cake, a Blue Cream Soda és a Lime Pie fantázianevet kapott új modellek, melyek rendre pink, kék és sárga színekben támadják le a riktíó színek iránt nyitott vásárlókat.

 

A K-S1 egyediségét a markolat, illetve az exponálógomb környékére telepített LED-fények adják, melyek egyrészt zöld, illetve vörös fénnyel jelzik, hogy éppen fotó, vagy videó módban vagyunk, másrészt pedig villogva tudatják velünk, hogy éppen zajlik az időzítő funkció visszaszámlálása. A mindössze 121x93x70 milliméter méretű, illetve alig 558 gramm tömegű Pentax K-S1-be egy APS-C méretű, vagyis 23,5×15,6 milliméteres CMOS képérzékelő került, melynek révén maximum 5472×3848 pixeles (20 MP) felbontású fényképek készíthetők. A nem kívánt bemozdulások ellen háromtengelyes szenzormozgatás nyújt védelmet, a hagyományos aluláteresztő szűrőt pedig csak szimulálja a gép (kikapcsolható).

 

A képfeldolgozásról egy Prime MII processzor gondoskodik, a fényérzékenység ISO100 és ISO51200 között állítható, ezenkívül pedig természetesen RAW támogatást és teljesen manuális üzemmódot is kapunk. A 3 colos képátlójú és 921 ezer alpixeles TFT LCD mellett egy pentaprizmás optikai képkereső kapott helyet, a videófelvevő révén pedig maximum Full HD felbontású mozgóképek rögzíthetők. Az 5,4 fps sebességű sorozatfelvevővel felvértezett, tizenkét színváltozatban készülő Pentax K-S1 ára 699 dollár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik