Tech

Őrülten csenget a kassza az Apple-nél

Az amerikai vállalat nem meglepő módon ismét egy igen korrekt negyedévet tudhat maga mögött.

Az Apple nyilvánosságra hozta legfrissebb negyedéves pénzügyi jelentését, melyből kiderült, hogy a cég a 2014-es üzleti év utolsó három hónapos időszakában 42,1 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, nettó profitja pedig elérte a 8,5 milliárd dollárt. Összehasonlításképp, az almás logós vállalat a tavalyi esztendő hasonló időszakában még “csak” 37,5 milliárd dolláros forgalomról, illetve 7,5 milliárd dolláros nyereségről számolt be.

Nyílt titok, hogy remekül fogynak a cég okostelefonjai: a jelzett időszakban nem kevesebb mint 39,2 millió iPhone készülék talált gazdára világszerte, mely jelentős növekedést mutat az egy évvel korábbi 33,8 milliós tételhez képest. Az Apple ezenkívül a Mac eladásokkal is elégedett lehet, ugyanis egy év alatt 4,9 millióról 5,52 millióra tudta növelni az eladott masinák mennyiségét.

Érdekes módon az Apple tabletjei a vártnál kevésbé kelendőek: míg az előrejelzésekben 13,1 millió eladott iPad szerepelt, addig most kiderült, hogy végül is csak 12,3 millió példányt sikerült értékesíteni – egy évvel ezelőtt még 14,1 millió iPad került forgalomba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik