Tech

Karácsonyra a boltokban a Microsoft okosórája

Nem meglepő módon a redmondi mamutcég is minél hamarabb fel szeretne pattanni az egyre gyorsabb robogó okosóra vonatra.

Bár az okosórák nem számítanak vadonatúj találmánynak, hiszen már évekkel ezelőtt léteztek hasonló kategóriájú, csuklón viselhető kütyük, ezek a termékek csak mostanság kezdenek eljutni a széles vásárlóközönséghez. Ez ügyben a Samsung igen hamar, már tavaly felfedte az első lapjait, aztán pedig nemrégiben többek közt a Google, az LG és a Motorola is lépett ez ügyben, és ugyebár hamarosan érkezni fog az Apple-féle Watch is.

Jó ideje pletykálnak arról, hogy a közeljövőben a Microsoft is ki fogja adni első ilyen jellegű termékét, mely pletykák most újból felröppentek. A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a Microsoft újdonsága nagyon hamar be fog mutatkozni, és a várakozások szerint még az idén a kereskedelmi forgalomban is fel fog bukkanni.

A kütyü egyébként állítólag nem annyira egy hagyományos okosórára, hanem sokkal inkább egy fitnesz kütyüre hasonlít. A ily módon nem annyira a Galaxy Gearre, hanem sokkal inkább a Galaxy Fitre hajazó készülékben van többek közt pulzusmérő is, és Android, iOS, valamint Windows Phone szoftveres okostelefonokkal egyaránt kompatibilis. És nyugalom, a Microsoft első okosóra terméke egész biztosan nem így fog kinézni:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik