Tech

Az Xbox One megelőzte a PlayStation 4-et

Minden jel szerint a Microsoft új nextgen stratégiája most végre meghozta a gyümölcsét.

Az elmúlt hónapokban hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a tavaly év végén debütált újgenerációs játékkonzolok, vagyis a Microsoft-féle Xbox One, illetve a Sony-féle PlayStation 4 közül mindig ez utóbbi generált komolyabb eladási mutatókat. Most azonban úgy tűnik, hogy kezd megváltozni a helyzet.

A Wedbush Securities egyik elemzője, Michael Pachter ugyanis arról számolt be, hogy az elmúlt hónapban körülbelül 325 ezer példány fogyott az Xbox One-ból, ezzel szemben a PlayStation 4-ből csak mintegy 250 ezret tudtak eladni. Az elemző úgy véli, hogy a megkésett, de végre elért siker több tényezőnek köszönhető.

Ezek egyike, hogy a Microsoft nemrégiben végre Kinect szenzor nélküli, olcsóbb változatban is piacra dobta a masinát, mely mellé több esetben ajándék játékot is csomagol, ezenkívül pedig nem elhanyagolható szempont, hogy az amerikai vállalat nextgen gépe mostanság már a világ egyre több országában elérhető. Magyarországon egyébként hivatalosan csak szeptember 5-én debütált a kereskedelmi forgalomban az Xbox One.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik