Tech

Schumacher sérülését az apró kamera okozhatta

A Forma 1-es legenda balesetével kapcsolatban most elhangzott egy új nyilatkozat, mely komoly tőzsdei lavinát indított el.

Az elmúlt időkben többször is lehetett hallani olyan okfejtéseket, melyek szerint Michael Schumacher azért szenvedett súlyos sérülést síelés közben, mert a sisakjára egy apró kis akciókamera volt rögzítve. Egy francia F1 kommentátor, Jean-Louis Moncet a hétvégén az Europe 1 rádióadónak azt nyilatkozta, hogy a sérülést nem maga a nagy ütés, hanem az akciókamera okozta, és emberünk ezúttal a kamera gyártóját, a GoPrót is megnevezte.

Az etalon kategóriás akciókamerákat gyártó cég részvényei ezt követően komoly értékvesztést szenvedtek el: míg hétfő reggel még 85,28 dollárt ért egy GoPro-részvény, addig a nap végén már csak 75,54 dollárt, ami közel 13 százalékos csökkenést jelent. A rádiós nyilatkozatot egyébként nemcsak a GoPro, hanem egyéb akciókamera-gyártók részvényei is megszenvedték, melyek értéke átlagosan 3-10 százalékot csökkent. Moncetről a nyilatkozat után azt pletykálták, hogy az információt Schumacher fiától kapta, a kommentátor később azonban ezt egyértelműen cáfolta.

 

Mint ismeretes, Michael Schumacher tavaly december 29-én egy franciaországi sípályán súlyos balesetet szenvedett. A világbajnok az esetet követően rövid ideig még magánál volt, illetve zavartan kommunikált, majd pedig még a kórházba szállítás előtt kómába esett. Schumacheren többször is műtétet hajtott végre a nemzetközi orvoscsoport, melynek révén jelentősen csökkentették az agyi nyomást és stabilizálták az állapotát. Ezt követően csak június közepén érkezett az első jó hír, miszerint Schumacher már nincs kómában és elhagyhatta a kórházat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik