Tech

Hivatalos: egy hét múlva újra durrant az Apple

Most már egészen biztos, hogy a következő csütörtök ismét az Apple-ről fog szólni.

Eddig csak sejteni lehetett, most már azonban teljesen biztos, hogy az Apple legközelebb október 16-án, vagyis jövő hét csütörtökön tart majd termékbejelentő rendezvényt. Történt ugyanis, hogy az amerikai gyártó nemrégiben szétküldte az eseményre invitáló meghívókat, melyeken a következő mondat került fókuszba: “It’s been way too long.”

Minden valószínűség szerint ezen a rendezvényen debütál majd a második generációs iPad Air, mely a megjelenésének időpontjában állítólag a világ legvékonyabb, úgymond normál méretű tablete lesz. Emlékezetes, hogy a jelenleg forgalomban lévő iPad Air 7,5 milliméter vastag, a Sony Xperia Z2 tablet vastagsága pedig mindössze 6,4 milliméter. Az egyik legfontosabb újdonság természetesen nem más, mint a nagyteljesítményű A8-as chipset megjelenése, ami mellé ráadásul nem is 1 GB, hanem most először 2 GB RAM-ot kapunk. A memóriaduplázásra állítólag azért kerül sor, mert a fejlett többablakos üzemmódhoz egyszerűen kevés lenne az 1 GB RAM. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a 16 GB belsőmemóriás változat megszűnik létezni, vagyis az újgenerációs iPad Air 32, 64 és 128 GB-os verziókban lesz kapható. Említést érdemel továbbá a továbbfejlesztett frontkamera, az 5-ről 8 megapixelesre turbózott hátsókamera, a home gombban lévő Touch ID ujjlenyomatszenzor, illetve a várhatóan változatlan felbontású 9,7 colos érintőkijelző. A legolcsóbb Wi-Fi only modell ára 499 dollár (123 ezer forint) lesz.

Érkezőben van továbbá a harmadik generációs iPad mini is, ezenkívül pedig arról is pletykálnak, hogy az Apple új iMac modelleket fog bemutatni, és egyesek szerint egy 12 colos Retina-kijelzős új MacBook, valamint az újgenerációs Mac Mini is a jövő héten fog debütálni. Meglátjuk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik