Tech

Visszaszorulóban a tükörreflexes gépek

Lássuk, hogy jelenleg körülbelül milyen erőviszonyok uralkodnak MILC-DSLR fronton!

A tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ami persze egyáltalán nem csoda. Ezek a MILC masinák elsősorban azért népszerűek, mert a tükörreflexes gépekénél jóval kisebb méret és tömeg mellett kínálnak a DSLR-ekéhez hasonló képminőséget és sebességet. De jelenleg vajon körülbelül mekkora veszélyt jelentenek a MILC gépek a DSLR-ekre?

A MILC szektor egyik éllovasa, a Panasonic arról számolt be, hogy az idei esztendőben száz eladott fényképezőgépből körülbelül huszonnyolc darab MILC kategóriás, hetvenkét példány pedig DSLR. A japán gyártó úgy véli, hogy a MILC-ek térnyerése az előttünk álló években tovább fog folytatódni: előrejelzések szerint két év múlva már harmincnégy százalékon fognak állni a tükör nélküli gépek és hatvanhat százalékra szorulnak vissza a tükrös masinák.

A legfrissebb adatok szerint idén augusztusban mintegy 1 millió tükörreflexes digitális fényképezőgép került forgalomba világszerte, miközben ugyanezen időszakban a gyártók valamivel több mint 200 ezer darab tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépet adtak el. Magyarul a DSLR piac még mindig jelentősen nagyobb, azonban egyértelműen az a tendencia, hogy míg a DSLR-eladások szépen lassan visszaesnek, a MILC gépekből egyre több fogy. Érdekesség, hogy míg az USA-ban töretlen a DSLR-ek népszerűsége, addig Japánban a többség ma már MILC készülékeket vásárol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik